Voorwoord
Welkom bij Basisschool De Hoeksteen! Onze school biedt een solide en kindgerichte leeromgeving waarin we leerlingen voorbereiden op een succesvolle toekomst. In deze studiegids vindt u alle belangrijke informatie over ons onderwijsaanbod van de peutergroep tot en met leerjaar 8.
1. Onze Visie en Missie
Visie: Vanuit veiligheid en betrokkenheid willen we goed onderwijs op maat geven, waarbij we talenten herkennen, ontwikkelen en inzetten.
Missie: Wij bieden kwalitatief goed onderwijs waarin we kennis, sociale vaardigheden en creativiteit stimuleren. Respect, discipline en samenwerking staan centraal in ons onderwijs.
Op De Hoeksteen leren kinderen in een uitdagende en betekenisvolle omgeving hun talenten kennen. De kinderen voelen zich gezien en gesteund en weten dat de leerkrachten er voor hen zijn. Met aandacht voor persoonlijk leiderschap leren we de kinderen om probleemoplossend te denken en samen te werken. De leerkrachten weten wat er in elke groep speelt en wat de kinderen bezig houdt. Ze volgen alle ontwikkelingen op de voet en creëren met elkaar een goede plek voor elk kind, waar hij of zij meetelt en het beste uit zichzelf leert halen.
Basisschool De Hoeksteen is een particuliere school voor gewoon lager onderwijs (GLO), die kwalitatieve en praktische onderwijsdoelen van Nederland en de leer- en lesprogramma's van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) combineert en als leidraad gebruikt voor al haar onderwijsactiviteiten ten einde fundamentele basiselementen aan te reiken aan onze leerlingen.
2. Onderwijsaanbod
Peutergroep (2 - 4 jaar)
De peutergroep legt de basis voor de verdere schoolloopbaan. Hier wordt spelenderwijs gewerkt aan taalontwikkeling, motoriek en sociale vaardigheden. Activiteiten omvatten:
● Speelse taal- en rekenoefeningen
● Creatieve activiteiten zoals knutselen en zingen
● Bewegingsactiviteiten
● Zindelijkheidstraining
Schooltijden: 08:00 - 12:00
Pauzes: 1 pauze van 30 minuten
Kleuteronderwijs (4 - 6 jaar) – Leerjaar 1 en 2
De kleuterjaren richten zich op een soepele overgang naar het basisonderwijs. De focus ligt op:
● Taal- en rekenontwikkeling
● Motorische en creatieve ontwikkeling
● Sociale vaardigheden en zelfredzaamheid
Schooltijden: 08:00 - 12:00
Pauzes: 1 pauze van 30 minuten
Basisonderwijs (6 - 12 jaar) – Leerjaar 3 t/m 8
Vanaf leerjaar 3 starten de leerlingen met een breed curriculum.
Kernvakken:
● Nederlands
● Rekenen/Wiskunde
● Wereldoriëntatie (Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur & Techniek) ● Wetenschappen & Biologie
Creatieve en Bewegingsvakken:
● Muziek
● Tekenen
● Gymnastiek (1 dag per week, 2 lesuren)
● Mediatheek (1 dag per week, 2 lesuren)
Extra Vakken:
● ICT (wordt gegeven tijdens het mediatheek uur)
● Engels (vanaf leerjaar 3)
Schooltijden:
● Leerjaar 3 en 4: 08:00 - 12:30
● Leerjaar 5 t/m 8: 08:00 - 13:00
Pauzes: 2 keer 15 minuten per dag
Onderwijs voor leerlingen met autisme (4 t/m 12 jaar)
Op onze school bieden we passend onderwijs voor leerlingen met autisme via twee stromingen:
1. In een reguliere groep – De leerling volgt onderwijs in een reguliere klas met extra begeleiding.
2. In een autismegroep – Voor leerlingen die meer structuur en rust nodig hebben, bieden we onderwijs in een aparte groep.
We streven naar een maximaal aantal leerlingen van vijf voor elke autismegroep, zodat we optimale ondersteuning kunnen bieden. Zo zorgen we voor een leeromgeving waarin elk kind zich prettig voelt en kan groeien.
Voor toelating tot onze school hanteren wij een intakeprocedure. Hierbij wordt de leerling tijdens drie observatiemomenten gevolgd. Op basis van deze observaties en verzamelde gegevens beoordeelt de school of dit de juiste leeromgeving is voor de leerling. Na afronding van de intakeprocedure wordt een definitief besluit genomen over de plaatsing.
Lesmateriaal
Onze school maakt gebruik van het lesmateriaal van MINOWC, dat speciaal is ontwikkeld om de ontwikkeling van leerlingen op verschillende vakgebieden te ondersteunen. Hieronder een overzicht van de methodes die we gebruiken:
● Rekenen
We maken gebruik van de rekencursus van MINOWC, die gericht is op het ontwikkelen van rekenvaardigheden door gestructureerde en overzichtelijke lesstof. De methode stimuleert zowel het praktische als het conceptuele begrip van rekenen.
● Taal
Voor taalonderwijs gebruiken we de taalmethodes van MINOWC, die focussen op het versterken van zowel de woordenschat als de grammatica. De lesstof is gericht op lees- en schrijfvaardigheid, en biedt veel mogelijkheden voor differentiatie.
● Lezen
De leesmethode van MINOWC ondersteunt leerlingen in het begrijpen van teksten en het ontwikkelen van leesplezier. Er wordt gewerkt met gevarieerde teksten en leesstrategieën om zowel technisch lezen als begrijpend lezen te bevorderen.
● Spelling
MINOWC biedt ook een gestructureerde aanpak voor spelling, waarbij leerlingen stap voor stap de regels leren en toepassen. De methode is praktisch en visueel ingesteld, wat het leren vergemakkelijkt.
● Wereldoriëntatie
De methodes voor wereldoriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur) helpen kinderen om hun omgeving te begrijpen en te verkennen. De materialen zijn interactief en sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen.
Deze methodes dragen bij aan een breed en evenwichtig onderwijsaanbod, waarbij we rekening houden met de leerbehoeften van iedere leerling.
Huiswerk
Op onze school vinden we het belangrijk dat leerlingen thuis verder werken aan hun ontwikkeling. Daarom verwachten we dat kinderen dagelijks minimaal 30 minuten lezen. Dit helpt bij het vergroten van de woordenschat, het verbeteren van het leesbegrip en het versterken van de leesvaardigheid.
Daarnaast kan huiswerk bestaan uit oefenopdrachten voor rekenen, taal of andere vakken, afhankelijk van de leerbehoefte van de leerling. Ons doel is om leerlingen te stimuleren in hun leerproces zonder dat huiswerk een te grote belasting vormt. Wij vragen ouders om hierbij een ondersteunende rol te spelen.
3. Faciliteiten
Basisschool De Hoeksteen beschikt over:
● Een mediatheek
● Goed uitgeruste klaslokalen
● Speelplaatsen voor de jongere leerlingen
● Kinderpsycholoog
● Logopedist
● Schoolarts
4. Speciale Programma’s
● Leesschool: Onder beheer van Stichting O'Nanny Suriname en open voor alle leerlingen.
● Naschoolse opvang: Voor zowel leerlingen van de school als externe kinderen. De opvang omvat baden, eten, slapen en spelen en vindt plaats van 13:00 - 17:00.
● Naschoolse activiteiten: Diverse creatieve en sportieve workshops.
5. Schoolorganisatie en Beleid
Protocollen:
● Dyslexieprotocol
● Anti-pestprotocol
● Medicijnprotocol
● Autisme protocol
● Protocol schorsen en verwijderen
● Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
Deze protocollen zijn na te lezen op de schoolsite.
Jaarplan
Elk schooljaar werken we met een jaarplan, waarin we onze doelen en speerpunten vastleggen. Dit plan richt zich op de verdere ontwikkeling van ons onderwijs, de begeleiding van leerlingen en de professionalisering van ons team. Het jaarplan wordt opgesteld op basis van evaluaties, nieuwe inzichten en beleidsontwikkelingen.
Gedurende het schooljaar monitoren en evalueren we de voortgang van de doelen. Ouders en andere betrokkenen worden, waar relevant, geïnformeerd over belangrijke ontwikkelingen. Op deze manier werken we samen aan de continue verbetering van ons onderwijs.
Kerndoelen
In de wet is vastgelegd dat de basisschool bepaalde zaken aan kinderen moet leren, zodat alle kinderen aan het eind van de basisschool een aantal dingen kennen en kunnen toepassen, zodat het vervolgonderwijs goed kan aansluiten op het onderwijs op de basisschool. Om dit te bereiken zijn er de zogenoemde kerndoelen. Deze doelen geven aan wat de school uw kind moet leren op het gebied van bijvoorbeeld taal, rekenen, oriëntatie op jezelf en de wereld en bewegingsonderwijs.
Onderwijsinspectie
Onze school staat onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs, onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC). De inspectie beoordeelt of scholen voldoen aan de gestelde onderwijsnormen en richtlijnen.
In november 2024 heeft de inspectie een bezoek gebracht aan onze school. We zijn trots te melden dat hieruit een positief oordeel is voortgekomen. Dit bevestigt dat we
op de juiste weg zijn in het bieden van kwalitatief goed onderwijs en een veilige leeromgeving voor onze leerlingen.
Kwaliteitszorg
Naast externe kwaliteitszorg (onderwijsinspectie) kent onze school ook een aantal instrumenten op het gebied van de interne kwaliteitszorg:
- Medewerkerstevredenheidsonderzoek
- Oudertevredenheidsonderzoek
- Leerlingtevredenheidsonderzoek algemeen, pestgedrag signalering en op welbevinden
- Er zijn interne protocollen en er is pedagogisch beleidsplan om het onderwijs leerproces te monitoren en in kaart te brengen
6. Schooltargets
● Maximaal 15 leerlingen per klas.
● Een aanwezigheidspercentage van minimaal 92%.
● Prestaties op of boven het gemiddelde voor lezen, schrijven, spelling, grammatica, interpunctie en rekenen.
7. Inschrijving, kosten en opzegging
Benodigdheden voor inschrijving:
● Kopie vaccinatieboek
● Kopie Familieboek
● 2 pasfoto’s van het kind
● Rapport + schoolverklaring v/d school van herkomst
Schoolbijdragen:
● Inschrijving: USD 200 (oktober 2025 + september 2026)
● Registratiekosten: USD 10
● Materiaalkosten: USD 25 per jaar
● Schoolcontributie: USD 100 per maand
● Schoolcontributie leerlingen met autisme: USD 150 per maand ● Naschoolse opvang: USD 50 per maand
● Uniform (T-shirt): USD 10 of SRD 350 per stuk
● Zwemles (niet verplicht): USD 18 of SRD 500 per maand
Schoolgeld en betalingsvoorwaarden
De kosten voor onderwijs op onze particuliere school worden jaarlijks vastgesteld
door het bestuur en vastgelegd in de betalingscondities. Deze voorwaarden worden aan alle ouders verstrekt en zijn op te vragen bij de administratie.
Het schoolgeld kan in één keer, per kwartaal of per maand worden betaald:
● Eenmalige betaling vóór 15 september (inclusief schoolgeld en (her)inschrijfgeld) geeft 7,5% korting.
● Kwartaalbetaling vóór 1 oktober 2024, 1 januari 2025, 1 april 2025 en 1 juli 2025.
● Gezinskorting: Bij inschrijving van drie kinderen uit hetzelfde gezin ontvangt u 5% korting per kind op het schoolgeld.
Bij te late betaling wordt een toeslag van $50 per maand in rekening gebracht, conform de geldende betalingsvoorwaarden van De Hoeksteen.
Opzegging:
Opzegging van het contract dienen ouders twee maanden van tevoren schriftelijk in te dienen bij de directeur met een toelichting. Indien zulks niet gebeurt, moeten de ouders een boete betalen die gelijk is aan twee maanden schoolgeld.
Betalingsmogelijkheden:
● Contant
● POS-betaling
● Bankovermaking
8. Praktische informatie
Schooluniform
De kleuren van het uniform zijn groen, geel en rood, symboliserend de Surinaamse vlag, met het logo van De Hoeksteen.
Schooluniform tijdens de gymles
Een wit of blauw t-shirt (zonder logo) met een blauwe korte broek, gymschoenen en een handdoekje.
Schoolbenodigdheden
Alle leerlingen hebben de volgende basisbenodigdheden nodig:
● Schooltas
● Schrijfmateriaal (pennen, (kleur)potloden, veger, slijper)
● Schriften
● Etui
● Liniaal
● Schaar
● Lijm
● Lunch en drinkfles
Bij de start en/of overgang naar een nieuw leerjaar ontvangt u een specifieke lijst met aanvullende benodigdheden die aansluiten bij de leerstof en activiteiten van dat schooljaar.
Daarnaast adviseren we om kostbare spullen thuis te laten.De school is niet verantwoordelijk voor het verlies of beschadigen van waardevolle spullen zoals mobiele telefoons, digitale spelletjes, sieraden, tablets, enzovoort. Wij verzoeken u vriendelijk ervoor te zorgen dat uw kind deze spullen niet mee naar school neemt.
Dagelijks meenemen in de schooltas
- Drinken: een drinkfles met water.
- Eten: fruit en een boterham.
- Schoolbenodigdheden.
Verjaardagen
Natuurlijk is voor kinderen hun verjaardag een van de belangrijkste dagen van het jaar. Wij maken daarvan een groot feest. Op school trakteren maakt daar deel van uit, maar dit is niet noodzakelijk. De keuze van de traktatie is vrij, wel hopen wij op een gezonde, bescheiden traktatie. Trakteren op snoepgoed heeft niet onze
voorkeur, omdat dit slecht is voor het gebit. Er mag ook niet op gevaarlijk snoepgoed, zoals lolly's, getrakteerd worden. Bij een verjaardag wordt er in principe alleen getrakteerd aan de kinderen die op het betreffende dagdeel aanwezig zijn.
Mobiele telefoons
Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt, dat kinderen op jonge leeftijd de beschikking hebben over een mobiele telefoon. Dit heeft onder andere met de digitalisering van de gehele maatschappij te maken. Echter is het gebruik van een mobiele telefoon door kinderen op school niet toegestaan. Indien een telefoon toch wordt meegenomen naar school, wordt deze ingeleverd bij de leerkracht. De school is niet aansprakelijk voor schade en/of diefstal.
Op school besteden wij aandacht aan mediawijsheid. Wij verzoeken u dringend om ook zelf uw kind te begeleiden bij het gebruik van een computer, tablet of mobiele telefoon. Het gebruik van bijv. Whatsapp (wettelijk gezien vanaf 16 jaar), social media en internet vragen om persoonlijke aandacht en bescherming van uw kind(eren).
Parkeren en brengen/halen van uw kind
Op ons schoolterrein is geen parkeergelegenheid voor ouders. Wel hebben we een Drive-Thru voor de school, begeleid door twee leerkrachten en een beveiligingsagent. Wilt u toch parkeren? Dat kan in de omgeving, maar niet op het schoolterrein of bij SURgoed. Let daarbij op dat het overige verkeer geen hinder ondervindt. Samen zorgen we voor een veilige en vlotte doorstroming rondom de school. Dank voor uw medewerking!
Schoolvakanties - leerlingen vrij
Kerstvakantie |
Zaterdag 21 dec. 2024 t/m 5 jan. 2025 |
Paasvakantie |
Woensdag 16 april t/m 4 mei 2025 |
Pinkstervakantie |
Zaterdag 7 juni t/m 15 juni 2025 |
Zomervakantie |
Zaterdag 16 augustus t/m 30 september 2025 |
Trainingsdagen leerkrachten - leerlingen vrij
Trainingsdag 1 |
23 november 2024 |
Trainingsdag 2 |
22 februari 2025 |
Trainingsdag 3 |
27 maart 2025 vanaf 12u leerlingen vrij |
Trainingsdag 4 |
Nationale feestdagen - leerlingen vrij
Dag der Marrons |
Donderdag 10 oktober 2024 |
Divali |
Donderdag 31 oktober 2024 |
Onafhankelijkheidsdag |
Maandag 25 november 2024 |
Chinees Nieuwjaar |
Woensdag 29 januari 2025 |
Holi Phagwa |
Vrijdag 14 maart 2025 |
Ied Ul Fitre |
Maandag 31 maart 2025 |
Javaans Nieuwjaar |
Donderdag 26 juni 2025* |
Dag der Vrijheden |
Dinsdag 1 juli 2025 |
9. Zorg
Binnen onze school streven we ernaar om de zorg te organiseren op drie niveaus binnen de groepen: basiszorg, extra zorg en intensieve zorg. Dit betekent dat we lesaanbod en ondersteuning afstemmen op de behoeften van iedere leerling. De basiszorg is gericht op de gehele groep, de extra zorg richt zich op leerlingen die meer uitdaging of ondersteuning nodig hebben, en intensieve zorg is voor kinderen die specifieke begeleiding vereisen. Zo zorgen we ervoor dat elke leerling op het juiste niveau wordt ondersteund en zich optimaal kan ontwikkelen.
Logopedist
De logopedist helpt kinderen met spraak-, taal-, stem- en slikproblemen. Als de leerkracht of ouders signaleren dat een kind moeite heeft met communiceren, kan een doorverwijzing worden besproken. De begeleiding vindt plaats in overleg met ouders en, indien mogelijk, op school of extern bij een logopediepraktijk.
Schoolarts
De schoolarts volgt de gezondheid en ontwikkeling van leerlingen door middel van periodieke controles. Hierbij wordt gekeken naar groei, motoriek, gehoor, zicht en algemene gezondheid. Ouders worden hierover geïnformeerd en kunnen met vragen of zorgen altijd terecht bij de schoolarts voor advies of verder onderzoek.
Kinderpsycholoog
Soms heeft een kind extra ondersteuning nodig bij sociaal-emotionele ontwikkeling, gedrag of leerproblemen. In overleg met ouders kan de school een kinderpsycholoog inschakelen. Deze biedt begeleiding en advies om het welzijn van het kind te bevorderen, met als doel een optimale ontwikkeling op school en thuis.
Doublure
Op onze school wordt zittenblijven zo veel mogelijk vermeden. Het gebeurt alleen wanneer de leerresultaten en de ontwikkeling van een kind opvallend achterblijven bij die van de meeste klasgenoten én de school mogelijkheden ziet de ontwikkeling van een leerling in brede zin extra te kunnen ondersteunen door het laten doubleren van een leerjaar. De ouders worden vroegtijdig op de hoogte gebracht van onze beslissing en krijgen ruimte met ons daarover van gedachte te wisselen. Er zal een plan worden opgesteld door de leerkracht in samenspraak met de directeur, over de te volgen aanpak in het te doubleren leerjaar.
10. Schoolbestuur en Beveiliging
De dagelijkse leiding ligt in handen van de directeur, ondersteund door:
● Directeur
● Onderdirecteur
● Onderwijsmanager
● Facilitair manager
● HR-manager
● Financieel manager
● Logopedist
● Kinderpsycholoog
● Schoolarts
● Leerkrachtenteam
● Schoonmaak- en onderhoudsteam
Verder is er 24/7 beveiliging aanwezig voor de veiligheid van kinderen en personeel.
11. Communicatie met ouders
Op onze school geloven we in de kracht van de gouden driehoek: ouders, kind en leerkracht. Een goede samenwerking en open communicatie tussen school en thuis dragen bij aan het welzijn en de ontwikkeling van ieder kind. We hechten waarde aan een betrokken en respectvolle dialoog, zodat we samen kunnen zorgen voor een veilige en stimulerende leeromgeving. We vinden het belangrijk om goed met ouders te communiceren. Dit doen we op verschillende manieren:
Schoolgids
Elk jaar verschijnt onze schoolgids. Hierin leest u hoe ons onderwijs is georganiseerd, wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.
Nieuwsbrief
Elke maand ontvangt u een nieuwsbrief met informatie over schoolactiviteiten en andere belangrijke zaken. Soms sturen we een korte nieuwsflits als er snel nieuws is.
Klassenapp
Via de klassenapp krijgt u van de leerkracht berichten over leerstof, toetsen en andere informatie over de groep van uw kind.
Persoonlijk contact
● Kennismakingsgesprek – Aan het begin van het schooljaar bespreekt u in 15 minuten de belangrijkste zaken over uw kind met de leerkracht.
● Rapportgesprek – Drie keer per jaar krijgt uw kind een rapport. Hierin beschrijft de leerkracht de vorderingen en ontwikkeling van uw kind. Bij onvoldoende resultaat volgt een rapportgesprek.
● Op afspraak – U kunt altijd een gesprek aanvragen als u of de leerkracht iets wil bespreken.
● Breed overleg – Soms is er extra ondersteuning nodig. Dan overleggen we met u, de leerkracht, de directeur en een externe deskundige om de hulp en begeleiding van uw kind goed af te stemmen.
Zorg of calamiteit:
Op onze school is de afspraak dat u bij zorg of calamiteit eerst met de leerkracht van uw kind in gesprek gaat. Bij haar bespreekt u eerst uw vragen, opmerkingen of zorg. Maakt u, waar nodig, aan het eind van een gesprek een vervolgafspraak met de leerkracht om de ontwikkeling te volgen. Mocht het zijn dat u er met de leerkracht niet uitkomt, dan kunt u terecht bij de onderdirecteur. Wanneer dat ook niet voldoende resultaat biedt, dan maakt u een afspraak met de directeur.
12. Verzekering en aansprakelijkheid
Verzekeringen
Basisschool de Hoeksteen heeft een Surinaams Ongevallen Regeling (S.O.R.). Hiermee zijn leerlingen, personeel en vrijwilligers verzekerd.
Verantwoordelijkheid
Van ouders én leerkrachten wordt verwacht dat zij handelen in het belang van het kind. Wij voelen ons dan ook samen met u verantwoordelijk voor het onderwijs aan en de opvoeding van uw kind. Daarom vinden wij een goede samenwerking erg belangrijk. Voor een goede communicatie tussen u en ons is het van belang dat we elkaar vertrouwen en begrip en respect voor elkaar hebben. Op school zijn de leerkrachten de eerstverantwoordelijken voor de kinderen. De directeur heeft de eindverantwoordelijkheid.
De school is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte of beschadigde sieraden en/of mobiele telefoons.
Ongeval op school
Indien een kind ziek wordt of een ongeval krijgt onder schooltijd zullen wij zo snel mogelijk contact opnemen met één van de ouders of verzorgers. Mocht dit niet lukken dan kijken wij of u nog een ander telefoonnummer heeft opgegeven in geval van afwezigheid. U wordt dan verzocht uw kind op school te halen en er eventueel mee naar de dokter te gaan. Mochten wij niemand kunnen bereiken, dan bekijken wij de situatie en maken zelf een inschatting. In dringende gevallen gaan wij direct met uw zoon of dochter naar de EHBO. Uiteraard wordt dan alles in het werk gesteld om contact met u te krijgen.
13. Medicatie en allergieën
Medicatie
De leidsters van Basisschool De Hoeksteen mogen medicijnen als antibiotica, neusdruppels, chamodent, e.d aan de kinderen geven. Wel is het daarbij belangrijk dat de ouders hier duidelijk toestemming en voorlichting over geven. Het is dan ook verplicht de overeenkomst “gebruik geneesmiddelen” in te vullen, zo voorkomen we mogelijke problemen. De ouders en de leidster van de groep ondertekenen beiden het formulier. Zonder het ingevulde formulier worden er op het kinderdagverblijf geen medicijnen toegediend. Als het kind koortsig is geven de leidster hem/haar extra te drinken en proberen hem/haar af te koelen door warme kleding uit te trekken.
Allergieën
Ouders geven bij de inschrijving een lijst waarin zij kunnen aangeven, of er bij schoolactiviteiten rekening gehouden moet worden met bepaalde medicijnen, bepaalde omstandigheden of speciale voeding voor de kinderen. De ouders van de activiteitencommissie én de leerkrachten van de kinderen ontvangen deze lijsten,
zodat we bij het organiseren van de schoolactiviteiten ook deze belangrijke zaken m.b.t. voeding en dieet niet uit het oog verliezen.
14. Privacy en gegevensbescherming
Op basisschool De Hoeksteen gaan we zorgvuldig om met de privacy van leerlingen, ouders en medewerkers. We verwerken alleen noodzakelijke gegevens, zoals naam, geboortedatum en schoolprestaties. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gedeeld met direct betrokkenen, zoals leerkrachten en externe begeleiders.
Persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan wettelijk vereist, conform ons privacybeleid. Ouders en leerlingen hebben het recht om gegevens in te zien, te corrigeren of te laten verwijderen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de administratie.
De school maakt foto’s en video’s van leerlingen voor gebruik op sociale media en andere communicatiemiddelen. Mocht u hier bezwaar tegen hebben vanwege privacyredenen of andere redenen, dan kunt u dit aangeven bij de school.